• slaappleisters

Natuurlijke ingrediënten

We verdelen de BonoSana slaappleisters in hoofdingrediënten en mix ingrediënten:

1. Hoofd ingrediënten:

Magnesium (400 mg)

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat magnesium een ​​belangrijke rol speelt bij de slaap. Magnesium is een veel voorkomend mineraal en elke cel in het menselijk lichaam heeft dit mineraal nodig. Magnesium is betrokken bij de regulatie van het stresshormoon cortisol en magnesium vermindert de cortisolproductie. Onderzoek toont aan dat wanneer magnesium te kort is, de slaap lichter en onrustiger is. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat magnesium het lichaam stimuleert om zelf melatonine aan te maken. Er bestaan vele soorten van magnesium, de pleister bevat magnesium malaat. Magnesium malaat is een zeer hoog absorbeerbare vorm van magnesium die de voordelen van dit mineraal combineert met de voordelen van appelzuur.

Kalium (65 mg)

Kalium speelt ook een belangrijke rol bij de slaap. Kalium is een essentieel mineraal zout dat ook wel 'het goede zout' wordt genoemd. Het is vooral bekend vanwege zijn rol bij de regulering van de bloeddruk en het werkt samen met magnesium om onder andere de slaap te verbeteren. Een tekort aan kalium kan vermoeidheid en slapeloosheid veroorzaken. Als je aan kalium denkt, denk je al snel aan bananen. Hoewel bananen een redelijk goede bron van kalium zijn, is het niet de beste bron. Bananen bevatten ongeveer 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, wat vrij weinig is.

5-HTP of L-tryptofaan (65 mg)

5-HTP staat voor 5-hydroxytryptofaan en dit is een aminozuur. Deze stof zorgt voor de aanmaak van serotonine en dit stimuleert de aanmaak van melatonine. Er is voldoende bewijs dat het nemen van 5-HTP helpt bij slapeloosheid omdat het een verdovend effect heeft. U moet 5-HTP echter niet als "hoofdingrediënt" tegen slapeloosheid gebruiken. Het verhogen van het serotonineniveau kan ervoor zorgen dat andere stoffen worden verminderd. 5-HTP kan ook de werking versterken van bijvoorbeeld antidepressiva, die een overmaat aan serotonine veroorzaken. Het gebruik van 5-HTP is beter als het in een kleine hoeveelheid deel uitmaakt van een formulering. Dan kan het andere stoffen versterken of als duwtje in de rug werken.

Zink (5 mg)

Zink is een sporenelement en dit is een mineraal waar je maar een heel klein beetje van nodig hebt. Er zijn talloze onderzoeken uitgevoerd die aantonen dat een hoge zinkconcentratie direct in verband kan worden gebracht met beter in slaap vallen. Bovendien kan zink u helpen zowel de slaapduur als de slaapkwaliteit te verbeteren.

2. Mix van natuurlijke ingrediënten (totaal: 6 mg)

Valeriaanwortel-EXTRACT (1mg)

Valeriaan is officieel een (kruiden) medicijn en het is wetenschappelijk bewezen dat het slaap bevordert. De wortel van de valeriaanplant bevat valeriaanzuur en werkt als neurotransmitter in het zenuwstelsel en heeft een kalmerende en verzachtende werking. Valeriaanzuur maakt contact met de GABA-receptor in de hersenen. Dit is een belangrijke receptor die de spieren ontspant en angstgevoelens of onrust vermindert.

Passiebloem EXTRACT (1mg)

Passiflora werd in de 16e eeuw populair in Europa als kalmerende thee nadat het in Peru was ontdekt. Er is niet veel onderzoek gedaan naar Passiflora, maar het is bekend dat het pijnstillende eigenschappen heeft en de slaapkwaliteit kan verbeteren.

Ashwaghandha EXTRACT (1mg)

Ashwagandha is een kalmerende adaptogeen die het lichaam ondersteunt om in balans te komen. Een adaptogeen activeert het lichaam om zijn zelfgenezend vermogen te verbeteren. De indicaties voor ashwagandha zijn gebaseerd op traditionele toepassingen, preklinische studies en een beperkt aantal klinische studies. Ashwagandha is veilig te gebruiken, zelfs bij hogere doses en langdurig gebruik.

EXTRACT VAN CHAMONMILLE (1mg)

Kamille is een van de oudste geneeskrachtige kruiden die de mensheid kent. De gedroogde bloemen van kamille bevatten veel terpenoïden en flavonoïden die bijdragen aan de geneeskrachtige eigenschappen. Kamillepreparaten worden vaak gebruikt voor veel menselijke aandoeningen zoals slapeloosheid. Kamille wordt algemeen beschouwd als een milde kalmerende en slaapopwekker. Sedatieve effecten kunnen te wijten zijn aan het flavonoïde apigenine dat zich bindt aan benzodiazepinereceptoren in de hersenen.

L-theanine (1mg)

L-theanine is een aminozuur dat voorkomt in theebladeren en werd ontdekt door Japanse wetenschappers. L-theanine helpt uw ​​lichaam te ontspannen en heeft een slaapverwekkende werking, aangezien het een aantal processen in uw hersenen kan activeren. Op deze manier helpt het je hersenen om meer GABA (Gamma-aminoboterzuur), serotonine aan te maken. Deze stof wordt ook wel neurotransmitters genoemd en reguleert de slaapprocessen.

Hop - humulus lupulus (1mg)

Hop-extract is puur harsextract dat alfazuren, bètazuren en hopoliën bevat. Hop wordt in de kruidengeneeskunde op dezelfde manier als valeriaan gebruikt, als behandeling voor angst, rusteloosheid en slapeloosheid.

 

HERKENT U DEZE SYMPTOMEN?

Dagelijkse vermoeidheid

Dagelijkse vermoeidheid

Slechte concentratie

Slechte concentratie

Angstig & Stress

Angstig & Stress

Stemmingswisselingen

Stemmingswisselingen

 • Buy & Try
 • Buy & Try

  De slaappleisters helpen bij: beter in slaap te vallen, langer doorslapen en uitgerust wakker worden.
  • Verpakking: 30 slaappleisters/nachten
  • Prijs: € 29,95 NU € 24,95
  • Snelle levering (voor 17.00 uur besteld direct verzonden)
  • Gaat door de brievenbus (enveloppe)

  Buy & Try

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.