• slaappleisters

  Ontdek de kracht van de natuur!

  Slaap is belangrijk voor herstel en een verstoorde nachtrust kan tot allerlei functionele problemen leiden. Probeer onze natuurlijke pleisters en geniet van een goede nachtrust!


levering Voor 17.00 uur besteld, direct verstuurd ssl SSL veilig betalen top Lid WebWinkel Keurmerk bespaarGratis verzonden boven € 50,-

Slaapcyclus

De slaapcyclus kan worden onderverdeeld in 5 fasen. Elke nacht wordt de slaapcyclus 4 tot 5 keer voltooid. Het onderscheid tussen de fasen in elke cyclus is gebaseerd op hersenactiviteit en oogbeweging, "oogbeweging" genoemd. In de eerste 4 fasen is de oogbeweging traag, de zogenaamde Non Rapid Eye Movement (NREM) fasen. In de 5e en laatste fase is er een snelle oogbeweging, daarom wordt deze fase REM-slaap (Rapid Eye Movement) genoemd.

Fase 1 (NREM1)
Dit is de overgangsfase tussen waken en slapen. De ogen worden zwaar en de oogbeweging vertraagt. Daarnaast neemt de hersenactiviteit langzaam af waardoor iemand uiteindelijk in slaap valt. De meeste mensen met een normale slaap blijven ongeveer vijf minuten in deze fase.

Fase 2 (NREM2)
In deze fase is er een lichte slaap en het begin van de echte slaap. Het lichaam ontspant nog meer. De slaper kan nog steeds worden gewekt, maar niet zo gemakkelijk als in fase 1. Fase 2 duurt ongeveer 45 minuten.

Fase 3 (NREM3)
Dit is de overgangsfase van lichte slaap naar diepe slaap. De ademhaling en hartslag worden regelmatig en de spieren zijn volledig ontspannen. Deze fase duurt 3 tot 8 minuten.

Fase 4 (NREM4)
In de 4e fase van de NREM is er echt diepe slaap. Het lichaam heeft een verminderde ademhaling en een verminderd hartritme. Tijdens deze fase vindt lichamelijk herstel plaats, dat ongeveer 15 tot 18 minuten duurt.

Fase 5 (REM-slaap)
In REM-slaap vindt het dromen plaats en de opgedane-informatie van de dag. Er is een snelle oogbeweging en een hoge hersenactiviteit. Er gebeurt fysiek veel. Hierdoor kost deze fase energie. REM-slaap duurt ongeveer 18 tot 24 minuten. Na de REM-slaap ontwaakt de slaper bewust of onbewust en begint de  slaapcyclus opnieuw.

Vertrouw de natuur!
Medicatie kan het slaapprobleem of de slaapstoornis helpen verbeteren. Helaas hebben veel voorgeschreven slaapmedicijnen. Medicijnen hebben twee grote nadelen: ze zijn zeer verslavend en hebben veel bijwerkingen.

Er zijn verschillende natuurlijke slaapmiddelen die effectief werken bij slaapproblemen en de meeste zijn wetenschappelijk bewezen. Het voordeel is dat ze niet verslavend zijn en nauwelijks bijwerkingen hebben. Het duurt echter vaak langer voordat ze effectief zijn. 

 

HERKENT U DEZE SYMPTOMEN?

Dagelijkse vermoeidheid

Dagelijkse vermoeidheid

Slechte concentratie

Slechte concentratie

Angstig & Stress

Angstig & Stress

Stemmingswisselingen

Stemmingswisselingen

 • Buy & Try
 • Buy & Try

  De slaappleisters helpen bij: beter in slaap te vallen, langer doorslapen en uitgerust wakker worden.
  • Snelle levering (voor 17.00 uur besteld direct verzonden)
  • Gaat door de brievenbus (enveloppe)
  • SSL veilig betalen
  • Lid van WebWinkel keurmerk
  • Betaalmethoden: iDeal, Bankontact, PayPal en credit cards

  Buy & Try

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.